Skip to main content

Çalışma Saatleri

Pzt-Cuma: 09:00 - 18:00
Cmt.: 09:00 - 17:00

Alt Göz Kapağı Estetiği


Alt göz kapağında sıklıkla rastlanan problem torbalanmadır. Bunu yanısıra cilt kırışılıkları ve cilt sarkmaları da gözlenebilir. Bu durumda göz altı estetiği denen bir ameliyat uygulanır. Bu ameliyat lokal anestezi altında yapılabilen ve 1 saatten az süren bir ameliyattır.

Ameliyat sırasında hemen kirpiklerin dibinden bir kesi yapılır, cilt ve cilt altındaki kastan fazlalık kısımlar çıkarılır. Cilt ve kas tabaksının altında yer alan ve gözde torbalanma görüntüsü yaratan yağ dokularındaki fazlalıklar çıkarılır. Dikişler yardımıyla kesi onarılır. Dikiş izi hemen kirpiklerin dibinde olacağı ve göz kapağı bölgesi vücudun en az iz bırakan bölgesi olduğu için ameliyat izi dikkat çekmeyecek nitelikte olacaktır.

Gözün şeklini bozmamak bu ameliyatın en maharet gerektiren kısmıdır. Özellikle yaşlı hastalarda azalan göz kapağı elastikiyeti nedeniye, bu ameliyattan sonra göz kapağının şeklinin yuvarlaklaşmaya eğilimi vardır.

​Ayrıca fazla deri çıkarılması durumunda alt göz kapağının dışa doğru dönmesi söz konusu olabilmektedir. Tüm bu riskleri ameliyattan önce değerlendirilmeli, bu risklere yönelik uygun tekniklerin kullanımı ile riskleri minimuma indirilmelidir.

Bizimle
İletişime Geçin
Adres

Cumhuriyet Mah. FSM Cad.
Yağmur Sk. No:14
A Blok D: 1 (Cadde 224)
Nilüfer 16210 Bursa

Çalışma Saatleri
Pazartesi - Cuma:
09:00 - 18:00
Cumartesi:
09:00 - 14:00

© Dr.Murat Tezcan. All rights reserved. Web Tasarım Bursa Web.

Open chat
Merhaba, bilgi almak istiyorum.