Skip to main content

Çalışma Saatleri

Pzt-Cuma: 09:00 - 18:00
Cmt.: 09:00 - 17:00

Botoksun Çeşitli Faydaları


Botoks enjeksiyonu kasları gevşeterek veya sinirleri bloke ederek iş görür. Genelde yüze enjekte edeilir ve kırışıklıkların azaltılmasında kullanılır.

Botoks enjeksiyonu olan kişilerin başağrılarının azaldığı ve migreni olanlarda migren ataklarının hafifleyip kullanılan ilaçlara olan ihtiyacın azaldığı saptanmıştır. Bu durum FDA (Food and Drug Administration) adlı kurum tarafından da onaylanmış ve Botoks migren tedavisinin bir parçası olarak kabul edilmiştir. Botoks ayrıca koltukaltı terlemesini azaltıcı bir etki göstermektedir.

FDA tarafından da onaylanan bu tedavide Botoks ter bezlerini uyaran asetilkolini baskılayarak etki göstermektedir.

Mayo Clinic tarafından yapılan çalışmalara göre Botoks artirite bağlı ağrıların azalmasında da etkilidir. Distoni denen kontrol edilemeyen ağrılı kas spazmlarında Botosun tedavi edici etkileri vardır. Botoks enjekte edildiği kaslarda geçici olarak kas kasılmalarını engellediği için istemsiz ve ağrılı kas spazmarını önlemektedir. Aynı etki ile serebral plasi denen durumlarda spastik kaslara enjekte edilen Botoks, yürüyemeyen çocukların yürümesine yardımcı olmaktadır.

”Aşırı aktif mesane” denen, sık idrara çıkma, sıkışıklık hissi ve gece uykudan uyanmaya sebep olacak kadar idrar yapma isteğine neden olan, idrar kaçırma ile seyreden rahatsızlığın tedavisinde mesane içine enjekte edilen Botoks aylar süren tedavi edici özellik göstermektedir.

Kasık bölgesindeki kaslar ve bağ dokularındaki bazı anormallikler nedeniyle bazı kadınlar cinsel ilişki sırasında ağrı hissederler. Bu bölge kaslarına enjekte edilen Botoksun kasları gevşeterek bu ağrıyı ortadan kaldırdığı bulunmuştur.

Strabismuz ve blefarospazm denen göz ve göz kapağı rahatsızlıklarında da Botoks kas gevşetici özelliği sayesinde tedavi edici özellik göstermektedir.

Botoksun son kullanılan bir uygulama alanı da kımi felç geçiren ve yürüme fonksiyonu bozulan kişilerdir. Bu hastalarda diz eklemine enjekte edilen Botoks kas spazmını ortadan kaldırarak yürüme ayağın daha normal fonksiyon görmesine yardımcı olur.

Bizimle
İletişime Geçin
Adres

Cumhuriyet Mah. FSM Cad.
Yağmur Sk. No:14
A Blok D: 1 (Cadde 224)
Nilüfer 16210 Bursa

Çalışma Saatleri
Pazartesi - Cuma:
09:00 - 18:00
Cumartesi:
09:00 - 14:00

© Dr.Murat Tezcan. All rights reserved. Web Tasarım Bursa Web.

Open chat
Merhaba, bilgi almak istiyorum.